با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.گیربکس یکی از مهمترین عناصر سیستم انتقال قدرت در خودروهاست و وظیفهی آن، چه در انواع دندهای و چه در مدلهای مختلف اتوماتیک، به حرکت درآوردن خودرو است. طرفداران گیربکسهای دندهای چندان تمایلی به جعبهدندههای اتوماتیک نشان ندارند و به عقیدهی آنها استفادهی ساده و بازدهی بالای گیربکس دندهای بیش از هر مزیت دیگری در گیربکسهای اتوماتیک ارزش دارد.
گیربکس های اتوماتیک این روزها به وفور بر روی خودروهای لوکس و نیمه لوکس قرار داشته و حتی بسیاری از افراد نیز به دلیل راحتی بیشتر آن ها اقدام به اضافه کردن این نوع گیربکس ها به خودروی خود می کنند. در صورت استفاده صحیح و رعایت چند نکتهی مهم، میتوان از هزینههای سرسامآور تعمیرات این نوع گیربکس پیشگیری کرده و عمر طولانی آن را تا دو برابر تضمین کرد.
در ادامه با ما همراه باشید تا با ۵ عامل که سبب خراب شدن گیربکس اتوماتیک خودرو می شود آشنا می شویم:
۱. عدم تعویض حالت گیربکس در زمان حرکتدر هنگام حرکت با این نوع گیربکس از تعویض حالت آن خود داری کنید و برای تعویض حالت ابتدا ایستاده و پس از فشار دادن ترمز حالت جعبه دنده را عوض کنید.
۲. در حالت خلاص (Neutral) رانندگی نکنیدانجام این کار نه تنها سبب آسیب رساندن به گیربکس می شود بلکه ممکن است عامل ایجاد حادثه نیز شود چرا که کنترل خودرو در حالت خلاص سخت تر است.
۳. در زمان گاز دادن حالت (Drive) را انتخاب نکنیدهرگز به بهانهی شتاب اولیه بیشتر، در زمان گاز دادن حالت (Drive) را انتخاب نکنید. این عمل می تواند خسارات جبران ناپذیری را به گیربکس های اتوماتیک وارد کند.
۴. درگیر نکردن حالت پارک قبل از توقف کاملاگر پیش از توقف کامل و در هنگام حرکت دنده را در حالت P قرار دهید احتمال شکستن پین متصل به شفت خروجی گیربکس وجود دارد. البته اکثر خودروهای گیربکس اتوماتیک جدید به شما اجازهی انتخاب وضعیت پارک را در حال حرکت نمیدهند.
۵. بیتوجهی به سرویسهای دورهای گیربکسپس از هر ۵۰ هزار کیلومتر یا گذشت ۲۴ ماه از سرویس قبلی بهتر است سطح روغن گیربکس چک شود. در صورتی که روغن به میزان ایده آل نباشد اجزا و متعلقات داخلی گیربکس اتوماتیک در زمان استفاده به دمای بسیار بالایی می رسند احتمال وارد شدن آسیب جدی به مکانیزم آن ها وجود دارد.
برگرفته از :
khabaronline.ir