با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.آرمان ملی: چندی پیش بود که در۲۶ دیماه سالروز فرار محمدرضا پهلوی از ایران، سخنگوی دولت توئیتی جنجالی و خبرساز درباره خروج جواهرات سلطنتی توسط شاه منتشر کرد که ابعاد مختلفی پیدا کرد و واکنشهای بسیاری را هم در پی داشت. علی بهادری جهرمی در توئیت خود نوشت: «۳۵ میلیارد دلار اموال ایرانیان ۳۸۴ چمدان جواهر و الماس دو تاج با ۵ هزار قطعه الماس، ۵۰ قطعه زمرد و ۳۶۸ حبه مروارید که از نظر قیمت غیرقابل تخمین است و.... اینها بخشی از اموالی است که دیکتاتور هنگام فرار با خود به خارج برد. امروز سالگرد مرگ سلطنت، وابستگی و وطنفروشی در ایران است.»
پس از انتشار این توئیت واکنشهای بسیاری به این توئیت سرازیر شد که شاید مهمترین و خبرسازترین آنها واکنش فرح دیبا؛ همسر محمدرضا پهلوی بود که در گفتوگویی با رسانههای بیگانه ادعا کرد: همه این جواهرات در گنجینه بانک مرکزی ایران قرار دارد. وی گفت: دیماه ۱۳۵۷ و هنگام خروج از کشور، او بخش بزرگی از جواهرات شخصیاش را هم در «گنجههای کاخ نیاوران» برجای گذاشت. وی افزود: با خودم پوتینهایم را آوردم اما حتی تنها نیمتاجی را که متعلق به خودم بود که الماس و فیروزهنشان بود، گذاشتم ایران و آمدم. این در حالی است که واکنشها به همینجا ختم نشد و حسین دهباشی پژوهشگر تاریخ و مستندساز نیز در واکنش به توئیت سخنگوی دولت در توئیتی آورد: «با سلام و احترام. برخلاف نوشته شما، دو تاج مذکور هماینک در موزه جواهرات بانک مرکزی موجود است و ساعت ۱۴ تا ۱۷ روزهای شنبه تا سهشنبه هر هفته جهت بازدید عموم در دسترس است.» این در حالی است که ماجرای جواهرات سلطنتی طی چند وقت گذشته بسیار در شبکههای اجتماعی و فضای مجازی گسترش یافته و هر کسی از ظن خود به این موضوع واکنش نشان میدهد.
ابهام یا بیاطلاعی؟
صحبتهای زیادی در خصوص جواهرات سلطنتی میشود و هر کسی موضع خاص خود را بیان میکند اما نکته مهمتر اینکه با وجود اظهارات سخنگوی دولت و پاسخ فرح پهلوی که بهطور کل بردن جواهرات سلطنتی را منکر شده است. پرسش اینجاست که این جواهرات اکنون کجاست؟ بهنظر میرسد اظهارات سخنگوی دولت در خصوص خروج جواهرات سلطنتی که واکنشهایی را نیز در پی داشته چندان دقیق نباشد چون همانطور که حسین دهباشی نیز در توئیت خود به آن اشاره کرده است این جواهرات در موزه جواهرات بانک مرکزی نگهداری میشود و تاجهای مورد اشاره سخنگوی دولت نیز از ایران خارج نشده و در همان موزه نگهداری میشوند. گرچه خزانه جواهرات ملی در بانک مرکزی مدتی است که امکان بازدید عمومی ندارد. اما با این وجود در وبسایت رسمی بانک مرکزی و در بخش معرفی گنجینه آثار این موزه، تاج شاهی پهلوی بهعنوان یکی از آثار معروف این موزه معرفی شده است. بهدلیل شرایط حفاظتی این مجموعه گرانبهای کشور، کمتر تصویر و عکسی از گنجینه آن موجود است و پیش از این نیز بازدیدکنندگان اجازه عکاسی از موزه را نداشتهاند. یکی از مدارک حضور هر دو تاج سلطنتی پهلوی در موزه جواهرات، مستند «گواهان تاریخ- جواهرات ملی ایران» است که توسط خسرو سینایی مستندساز فقید ایرانی در سال ۱۳۸۷ از مجموعه موزه جواهرات ملی ایران به سفارش بانک مرکزی ساخته شده است.
برخی معتقدند که اگر قرار است که مسئولانی همچون سخنگوی دولت که سخنانش برد رسانهای بسیاری دارد و رصد میشود باید با اطلاعات تاریخی کاملا بالایی به برخی مسائل و رویدادهای تاریخی وارد شوند و حداقل کم هزینهترین کاری که در این مورد میشد انجام شود یک آمارگیری از موزه جواهرات بانک مرکزی بود که صحت مطلب گفته شده مشخص شود تا سخنگوی دولت با سند محکم و بدون هیچ حرف و حدیثی در خصوص خروج یا بردن جواهرات سلطنتی مثل تاج شاه و فرح به اظهارنظر بپردازد.
واکنش سخنگوی دولت
علی بهادری جهرمی در واکنش به ادعاهای فرح دیبا درباره خارجنکردن اموال و جوهرات از ایران در دیماه ۵۷ گفت: این را به فالنیک میگیرم که بعد از ۴۴ سال بعضیها یادشان بیفتد که باید نسبت به اقدامات و غارتگریهای خود و اینکه اموالی رفته یا نرفته پاسخگو باشند. وی افزود: استقبال میکنیم که یک محکمه صالحی بیاید رسیدگی کند که روشن شود چه میزان اموال بهصورت حسابهای بانکی یا نقدی و جواهرات و یا املاک یا سایر اموال که متعلق به مردم ایران است و توسط دیکتاتور فراری و خانوادههایشان غارت شده و اینها کجا هزینه میشود؟ برای تجمعات غیرقانونی یا اعتراضی و یا تروریسم رسانهای یا غیررسانهای هزینه میشود. محاکم صالح به دستگاه این اموال به غارت رفته مردم ایران رسیدگی کنند.
دستگاه قضائی ورود کند
یک وکیل دادگستری با اشاره به اظهارات اخیر سخنگوی دولت گفت: «آقای سخنگوی دولت حقوقدان هستند به همین دلیل من بیشتر تعجب میکنم. با توجه به اینکه این تاجها و جواهرات تا چند سال پیش در ایران بودهاند و مستندی نیز از آن ساخته شده، اگر اظهارات سخنگوی دولت صحت دارد، یعنی این جواهرات الان موجود نیست، این یک جرم سازمانیافته است و نهادهای امنیتی و نهاد قضائی بهطور ویژه آن را بررسی کنند. چرا که این جواهرات پشتوانه پول ملی و سرمایه ملی کشور است. دیدیم که این حرف چه تب و تابی را در کشور ایجاد کرد. وی افزود: حالا سخنگوی دولت، چنین ادعایی را از این جایگاه مطرح کرده است. اگر ادعای سخنگوی دولت راست نیست، آیا این عمل تشویش اذهان عمومی نیست؟با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.برگرفته از: وبسایت روزنامه «آرمان ملی»
|
|